Brands LoopbaanZaken

0646496710

brands@loopbaanzaken.nl

LinkedIn-profiel van Marieke Brands weergeven

Talenten Analyse: hoe weet ik wat echt mij mij past?

Als je werk kunt doen dat écht bij je past, dat hoort bij wie jij in de kern bent, ben je gemotiveerder, effectiever, succesvoller. Fijn dus als je goed zicht hebt op wie jij dan in wezen bent. De gevalideerde Talenten Motivatie Analyse (TMA) geeft in korte tijd een helder beeld van je talenten, behoeftes en drijfveren. De analyse maakt duidelijk wat bij je past en wat niet; waar je energie van krijgt en wat je veel energie kost; wat een goede werkomgeving voor jou is en wat niet.

Hoe werkt het?
Op basis van een uitgebreide vragenlijst die je thuis op de computer maakt worden 22 drijfveren en 44 talenten diepgaand, objectief en op opbouwende wijze duidelijk in beeld gebracht. Ook krijg je inzicht in de ontwikkelbaarheid van 48 competenties.Na de test volgt een verdiepend gesprek van ongeveer anderhalf uur om de resultaten in de uitgebreide rapportage door te spreken en betekenis te geven.
Test met bespreking kunnen ‘los’ als dienst worden ingekocht, of als onderdeel van een traject worden ingezet.

Resultaat
Je kent je talenten, hebt zicht op de ontwikkelbaarheid van competenties, en weet hoe dat past bij je ambities. Op basis van die kennis, wordt het makkelijker om keuzes te maken voor werk waarin jij goed tot je recht kan komen.

Het is ook mogelijk om met de TMA de geschiktheid, nu of op termijn, voor een bepaalde functie te onderzoeken door de test te koppelen aan een functie of competentieprofiel.
Bovendien is de test uit te breiden met een Beroepen- en Activiteiten Analyse en met Capaciteitentesten.

Voor wie?
TMA is niet alleen heel goed bruikbaar in individuele coaching, maar ook bij selectie en beoordeling, bij interne mobiliteit- en reorganisatievraagstukken.
Voor grotere projecten waarbij TMA als instrument ingezet wordt, werk ik samen met een groep freelance TMA-experts.

Interesse?

Bel of mail voor een kosteloos kennismakingsgesprek

Schrijf je in: