Brands LoopbaanZaken

0646496710

brands@loopbaanzaken.nl

LinkedIn-profiel van Marieke Brands weergeven

drs. Marieke Brands-Boeren (1963)

Als trainer, loopbaancoach en re-integratieconsulent ben ik sinds 1989 bezig met de begeleiding van mensen naar (ander) werk. Begonnen bij Arbeidsvoorziening als consulent, heb ik om werkzoekenden meer ondersteuning te kunnen bieden bij het verkrijgen van werk in 1990 een Sollicitatie Centrum opgezet; een schot in de roos, zowel voor de honderden mensen die ik als trainer en loopbaancoach daar heb mogen begeleiden als ook voor mezelf. Wat een geweldig leuk werk!

Het werken onder voor mij  niet optimale voorwaarden leidde in 2002 tot een Loopbaanvakantie van bijna een jaar, waarna ik  mijn loopbaan heb voortgezet bij een commercieel re-integratiebureau. Omdat ik veel belang hecht aan plezier in werken ben ik in 2005 gestart met Brands LoopbaanZaken, waarmee ik alle methodieken, professionele spelvormen en instrumenten die ik in de loop der jaren in mijn LoopbaanKoffer heb verzameld naar behoefte kan inzetten. En kan werken op een manier die bij mij past; maatwerk leveren, gericht op de verschillende vragen van verschillende mensen.

In 2011  ben ik hard geconfronteerd met de onvoorspelbaarheid van het leven. Sindsdien probeer ik zo bewust mogelijk Nu in het leven te staan, niet uit te stellen wat ik echt wil doen en meemaken. Wat werk betreft heeft dat eerst geleid tot de keus naast loopbaancoaching en outplacement het accent te verleggen  van re-integratie naar preventie: mensen helpen omgaan met problemen die ze hinderen in hun functioneren voordat ze daardoor uitvallen. Vrij snel daarop ben ik in aanraking gekomen met Positieve Psychologie en de inzichten die daar ontstaan ten aanzien van geluk. De opleiding Bedrijfscounselling in 2014 en Werkgelukdeskundige in 2018 hebben gezorgd voor nieuwe bagage in mijn LoopbaanKoffer, waarmee aandacht voor Gelukkig Leven, Zingeving en Gelukkig Werken nu ook een plaats in mijn werkaanbod hebben.

Wonend in Leiderdorp werk ik in het gebied tussen Hoofddorp, Delft, Zoetermeer, Alphen en Bollenstreek op locatie of in één van de vestigingen van Het Coachhuis.
Ik ben erkend lid van de Noloc, beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals.

Kernwoorden in mijn begeleiding: empathisch, betrokken en verantwoordelijk, humorvol, stimulerend, vrij praktisch en resultaatgericht ingesteld.
Uitgangspunt is gelijkwaardigheid, vertrouwelijkheid en respect.

Vragen? Bel of mail me!

vov 2 kleur

Vragen?

Bel of mail voor een kosteloos kennismakingsgesprek

Schrijf je in: