Brands LoopbaanZaken

0646496710

brands@loopbaanzaken.nl

LinkedIn-profiel van Marieke Brands weergeven

Workshops, acties, websites, boeken, films…

NL LEERT DOOR: GRATIS LOOPBAAN/ONTWIKKELADVIES

De coronacrisis raakt veel werknemers, flexwerkers, werkzoekenden en zpp-ers. Vooruitzichten in en op werk zijn ineens veranderd. Voor al deze mensen is ter ondersteuning het programma NL leert door opgezet. Onderdeel daarvan is het Ontwikkeladvies; een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ben je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd? Dan kun je vanaf 1 augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen waarmee je zicht krijgt op jouw kansen op de arbeidsmarkt, je zo nodig geholpen wordt bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, en je tips krijgt bij het zoeken van en solliciteren naar ander werk.

Hoe werkt dat dan? Als jij je wilt (her)oriënteren op jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt kun je je telefonisch of per mail aanmelden. Na een telefonisch kennismakingsgesprek meld ik je op basis van je gegevens aan voor dit traject. Vóór het eerste gesprek doe je online een arbeidsmarktscan die jouw huidige arbeidsmarktpositie en arbeidsmarktkansen inzichtelijk maakt, gelet op jouw ervaring en ontwikkelwensen. Vervolgens bespreken we in 4 persoonlijke gesprekken (live of online) van een uur de uitkomsten en kijken we naar jouw kwaliteiten, drijfveren, wensen en mogelijkheden voor de toekomst. Na afloop heb je een bruikbaar ontwikkelplan waarmee je verdere stappen kunt zetten. De subsidie waarmee jij kosteloos dit traject kunt volgen hoef je niet zelf aan te vragen; ik regel als jouw loopbaancoach alle administratieve zaken.

Lijkt het je wat? Wacht dan niet te lang, want er zijn slechts een beperkt aantal trajecten beschikbaar. Hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat jij gebruik kunt maken van deze regeling. Bel 06 4649 6710 of mail naar brands@loopbaanzaken.nl

Interessant:
Ted-Talks! Bijvoorbeeld Amy Cuddy, Shawn Achor en Frans de Waal
Boodschap van Mo Gawdat over impact social media op ontwikkeling kunstmatige intelligentie en belang van geluk als prioriteit
Algemene Periodieke Loopbaankeuring voorstel Ascher 

Inspirerende boeken:
Homo Deus van Yuval Noah Harari. Al lees je maar het eerste hoofdstuk, De nieuwe menselijk agenda. Uitdagend, confronterend, uiterst actueel. Een geschiedenis van de toekomst? Dagelijks lees je nieuwsberichten die hier mee te maken hebben. 
Atlas van de belevingswereld  Prachtig vormgegeven atlas met denkbeeldige kaarten die het dagelijks bestaan in kaart brengen.
De Cirkel van Dave Eggers. Voor iedereen die ‘iets’ doet met social media. Voor iedereen, dus.
Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck. Een roman over de zoektocht naar identiteit en het lef om eigen keuzes te durven maken.
De logica van geluk van Mo Gawdat. Natuurlijk niet echt een formule en een algoritme, maar wel veel informatie tav ‘gelukkig zijn’.

Inspirerende films:
Hector and the search for happiness – grappige, onderhoudende film met diepe en eenvoudige waarheden ten aanzien van het zoeken naar geluk.
Suffragettes – over de strijd voor vrouwenkiesrecht. Beklemmende, indringende en inspirerende film. Soms is iets doen eigenlijk geen keuze, omdat niets doen geen optie is. En toch…
As it is in heaven – over opkomen voor jezelf, keuzes maken, leven in het  hier en nu, relaties… een film die blijft boeien en steeds nieuwe inzichten oplevert.
The best exotic marigold hotel – prachtige, soms komische soms ontroerende film over doorgaan, opnieuw beginnen, mogelijkheden zien, je openstellen.

Televisie-uitzendingen:
De onsterfelijken – VPRO tegenlicht docu over het hacken van onze sterfelijkheid
Mensen, goden en technologie – VPRO tegenlicht docu over impact van vooral kunstmatige intelligentie
Voor u 10 jongeren – Zembla documentaire over oorzaak en hardnekkigheid slechte imago 50-plus werknemers

31-07-2020

Interesse?

Bel of mail voor een kosteloos kennismakingsgesprek

Schrijf je in: