Brands LoopbaanZaken

0646496710

brands@loopbaanzaken.nl

LinkedIn-profiel van Marieke Brands weergeven

Outplacement

Soms is het niet te voorkomen dat werknemer(s) en werkgever afscheid van elkaar moeten nemen. Baanverlies gaat vaak gepaard met veel emoties, onzekerheid en onrust. Alsof de grond onder je voeten wegspoelt. Een outplacementtraject helpt die emoties een plaats te geven en grip te krijgen op nieuwe mogelijkheden.

Werkwijze
Als de eerste emoties rond het (moeten) veranderen van baan de ruimte hebben gekregen, starten we met het verkrijgen van inzicht in eigen kwaliteiten, wensen en mogelijkheden. Daartoe kunnen verschillende testen ingezet worden, zoals de (online) Talenten Motivatie Analyse (TMA) en een beroepsoriëntatietest; maar ook diverse vragenlijsten, thuiswerkopdrachten en (professionele) spelvormen om duidelijkheid te krijgen over kwaliteiten, drijfveren, ondermijnende en ondersteunende overtuigingen, zelfbeeld, interesses en voorwaarden waaronder jij goed tot je recht kan komen. Door arbeidsmarktoriëntatie krijg je meer zicht op voor jou interessante branches en functies, zodat er keuzes gemaakt kunnen worden voor een toekomstperspectief dat jou aantrekt, dat echt bij jou past, waar je met plezier weer aan de slag kan.

Bij de realisatie van dat doel wordt je vanzelfsprekend geholpen door het versterken van je sollicitatie-, presentatie- en netwerkvaardigheden.  Natuurlijk kan het zijn dat je ervoor kiest voor jezelf te beginnen; ook dan kan ik je helpen om je eigen bedrijf in de startblokken te zetten.

Win-win
Ook voor een organisatie heeft het aanbieden van een outplacementtraject bij vertrek trouwens veel voordelen: het getuigt van betrokkenheid bij de medewerkers, kan onrust en weerstand voorkomen of verminderen en draagt zo bij aan een gezonde arbeidsmobiliteit binnen de organisatie. De voordelen voor degene die de organisatie verlaat zijn duidelijk: je staat er niet alleen voor tijdens deze spannende, vaak onzekere overgangsperiode zodat je met ondersteuning, aanmoediging en praktische raad snel je weg vindt naar een nieuwe baan.

Een outplacementtraject wordt altijd op maat afgestemd; in het algemeen komt het neer op 8 tot 15 gesprekken van anderhalf tot twee uur. In overleg, afhankelijk van je situatie, je behoeften, wensen en mogelijkheden, maken we afspraken.

IMG_3116

Interesse?

Bel of mail voor  een kosteloos kennismakingsgesprek

 

Schrijf je in: