Brands LoopbaanZaken

0646496710

brands@loopbaanzaken.nl

LinkedIn-profiel van Marieke Brands weergeven

Nog meer Geluk

Wat een leuke reactie kregen we van de deelnemers aan onze eerste Hoe DOE jij workshop. Zomaar een greep uit de reacties:

“De workshop ‘Hoe doe jij gelukkig?’ is een echte aanrader als je handen en voeten wilt geven aan je plannen om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Zonder dat ik het besef maak ik aantekeningen waarmee ik aan de slag kan om mijn eigen gevoel van geluk te verhogen. Energizer!”

“Tijdens de workshop hebben samen sparren met een leuke groep mensen over dit onderwerp en effectieve kleine oefeningen ertoe bijgedragen dat ik nieuwe inzichten heb gekregen over hoe ik nou ‘geluk zou kunnen doen’.”

“Deze twee razend enthousiaste en duidelijk ervaren coaches, Marieke en Birgit, wisten mij met hun originele en ontspannen oefeningen werkelijk concrete inzichten te geven hoe ik mezelf vaker een fijn moment kan gunnen. En dat al in de korte tijd van 1 workshop! Top!”

“Goed om eens concreet te benoemen: wat en hoe DOE je dan om gelukkig te zijn? Wat betekent dat voor jezelf en hoe ziet dat er uit? Deze workshop staat heel kernachtig bij deze vragen stil.”

Je begrijpt: dat smaakt naar meer. Dus gaan we in de herhaling, nog een aantal maal dit jaar. Nog niet alle tijdstippen en locaties liggen vast; wel de data en natuurlijk in ieder geval de gegevens van de eerstvolgende workshop, want die is al op 11 oktober. Zodra andere tijdstippen en locaties bekend zijn, zal dat op de website worden aangevuld.

De afgelopen maanden hebben we ons weer verder verdiept in het thema ‘Geluk’: we volgden de workshop ‘Gelukscoach’ bij Leo Bormans, auteur van onder andere The World Book of Happiness, in het Karmelklooster in Belgie en de training van Action for Happiness Nederland om cursusleider te worden van de ‘Exploring what matters’-cursus. Dit najaar start deze in Delft, komend voorjaar in Leiden. Verder zijn weer de nodige boeken gelezen en programma’s bekeken en hoe meer ik er mee bezig ben, hoe leuker ik het vind.

Er zitten zóveel verschillende aspecten aan dit thema! Zoveel woorden, associaties, emoties…en natuurlijk echt niet allemaal zo positief. De ‘dictatuur van het geluk’ (mooie titel van boek van Jeffrey Wijnberg) roept ook veel weerstand op. Merk ik net zo goed bij mezelf; soms irriteer ik me enorm aan de insteek van zo’n ‘blij ei’ die, niet gehinderd door enige significante levenservaring, mij gaat vertellen waarom zijn leven zo fantastisch is en wat ik moet doen om ook zo’n fantastisch leven te leiden. Ho, stop. Daar gaat het toch niet om, om fantastisch? En ook niet om vergelijken. Niet om ‘dat wil ik ook’. En al helemaal niet om ‘Dit is dé weg’.

Ja, er zijn een aantal aspecten die altijd weer terug lijken te komen als het gaat over je gelukkig voelen. Die hebben over het algemeen te maken met verbinding met anderen, bijdragen aan een groter geheel, zingeving. En ook met de aloude ‘gezonde geest in een gezond lijf’. Met doelen stellen. En veerkracht. Dat bedoel ik. Zóveel aspecten. En die zijn, ondanks dat overkoepelende thema, voor iedereen zó verschillend. Daarom sta ik ook zo achter deze workshop. Want het gaat om jou. Hoe doe JIJ gelukkig? En hoe DOE je dat dan? Want als je dat weet, heb je niet alleen zelf een fijn kompas in handen; wellicht leren anderen – ik bijvoorbeeld – er ook nog iets van.

Dus, nog even in de herhaling:
Wil jij ontdekken wat JOU gelukkig maakt? Wil je meer energie voelen, vaker een gevoel van geluk ervaren, je geen speelbal van negatieve emoties meer voelen? Dan is de workshop “Hoe DOE jij Gelukkig?!” voor jou. 

Wat levert het op? Na deze kennismakingsworkshop
Weet je wat helpt bij het ervaren van meer geluk
Heb je ervaren hoe je geluksmomentjes kunt creëren
Kun je een begin maken met vaker gelukkig zijn
Doe je kleine dingen die je daarbij helpen
Voel je wat je zelf kunt doen je gelukkig(er) te voelen
Ga je overal geluksmomenten herkennen
Wil je er over delen met anderen want geluk neemt toe als je het deelt

Wat gaan we doen? We benaderen GELUK van verschillende kanten, met feiten, ervaring, inzichten en humor.

Kom je ook?
Wanneer      : zaterdagochtend  11 november
Waar            : Lijm&Cultuur, de oude Lijmfabriek in Delft
Tijdstip         : inloop vanaf 9.00 uur  – start om 9.30 uur
Investering   : De investering voor deze workshop bedraagt € 49,-.
Dit tarief is uiteraard inclusief btw en materiaal, en een sandwich om 13.00 uur.

Geluk nu al delen? Als je een vriend(in), collega, partner, familielid of bekende meeneemt is het een speciale prijs van € 89,- voor jullie samen.

Aanmelden? Nog vragen?
Aanmelden kan natuurlijk via brands@loopbaanzaken.nl; daar kun je ook vragen stellen als je eerst meer wilt weten. Je kunt me natuurlijk ook altijd bellen: 06 4649 6710.

oktober 2017